8 martie nu este doar despre flori…

6
Ziua Internațională a Femeii este un motiv în plus pentru a vorbi despre realizările sociale, economice și politice ale femeilor de pretutindeni și pentru a atrage atenția, în același timp, asupra fenomenelor de discriminare și violență care încă persistă în societatea noastră.
Drepturile femeii nu sunt întotdeauna garantate. Actele de încălcare a drepturilor femeii sunt rezultate directe ale uzului de violență. Cel mai important drept al omului, dreptul la viață și la integritate corporală, este de foarte multe ori încălcat.
 
Astăzi, dar și în fiecare zi, ne dorim și contribuim la stoparea acestui fenomen. Femeile din cadrul CNPAC luptă și promovează egalitatea de gen și contribuie la combaterea violenței care afectează femeile și copiii. Astfel, femeile devin tot mai conştiente de drepturile lor şi de metodele de revendicare a acestora.
 
Ne dorim ca societatea să conștientizeze că femeile au nevoie nu doar de flori ci de sprijin, solidaritate și încetarea violenţei împotriva lor.
 
Dragi femei,
Astăzi, sărbătorim împreună realizările economice, politice şi sociale ale femeilor de pretutindeni, din trecut, prezent şi viitor. Ziua internaţională a femeii este un prilej excelent pentru a ne reaminti că egalitatea de gen nu este doar o valoare fundamentală, dar și un motor al dezvoltării economice.
 
8 martie este un simbol al luptei femeilor pentru drepturi fundamentale și recunoașterea progresului acestora în viața socială, politică și economică.
 
Protejați și susțineți femeile și fetițele în fiecare zi!
 
Cu drag,
Echipa CNPAC