Campania Protejează-mi Copilăria

192

Despre campanie

„Protejează-mi copilăria” este o campanie națională de prevenire a violenței asupra copiilor, lansată la 22 octombrie 2013 și va fi implementată pe parcursul anului 2014. Acțiunea este desfășurată în parteneriat cu autoritățile centrale: Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății în parteneriat cu UNICEF, Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copiilor, Centrul Media pentru Tineri, Asociația Persoanelor cu Dezabilități „Motivație și Union Fenosa.

Scop

Mesajele transmise în cadrul campaniei au rolul de a schimba atitudinea părinților, dar și a întregii comunități privind metodele de disciplinare și raportarea cazurilor de abuz. Totodată, campania face apel către societate să ia atitudine în cazurile de violență și să anunțe persoanele responsabile.

Materiale

Campania este promovată prin intermediul diverselor activități/acțiuni de prevenire, materialelor informaționale destinate publicului larg, dar și prin intermediul a 3 spoturi video.