CNPAC a organizat un atelier de lucru pentru psihologi privind asistenţa în criză a copiilor abuzaţi sexual

35

Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de copii, în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului, a desfăşurat la data de 19 şi 20 iunie, un atelier de lucru pentru psihologii şcolari abordând aspectele intervenţiei psihologice în criză a copiilor abuzaţi sexual.

Evenimentul a întrunit în cadrul unor discuţii eficiente 26 de psihologi din cadrul mai multor licee din municipiul Chişinău şi psihologi din cadrul subdiviziunilor DMPDC.

Sesiunile au fost moderate de Victoria Adăscăliţă şi Oxana Şevcenco, psihologi CNPAC, precum şi Rodica Coreţchi-Mocanu, manager al Centrului de asistenţă psihosocială a copilului şi familiei „Amicul”.

În cadrul discuţiilor au fost abordate cele mai importante aspecte privind sistemul de protecţie al copilului victimă a abuzului sexual, rolul psihologului şcolar în cadrul sistemului de protecţie a copilului, pârghiile de cooperare cu alte instituţii responsabile de protecţia copiiilor utilizându-se atât instrumente de aplicare practică, cât şi schimbul de experienţă între participanţi bazându-se pe fapte concrete.

Un accent deosebit s-a pus pe modalităţile de colaborare între instituţiile de învăţământ prin intermediul psihologilor şcolari, Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copiilor şi Centrul de asistenţă psihosocială a copilului şi familiei „Amicul ” (serviciu prestat de CNPAC în parteneriat cu DMPDC).

La eveniment au fost prezenţi Daniela Sâmboteanu, preşedinte CNPAC şi Svetlana Chifa, şef al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, mun. Chişinău care au salutat importanţa orgnizării acestui eveniment, dar şi necesitatea implicării psihologilor în soluţionarea cazurilor de abuz al copiilor.

Atelierul este organizat în cadrul campaniei de prevenire a abuzului sexual faţă de copii „Atingere indecentă”, campanie desfăşurată în Republica Moldova de Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC).