Consolidarea capacităților psihologilor în lucrul cu consecințele evenimentelor psihotraumatice

14

width=600

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii continuă să dezvolte abilitățile psihologilor din cadrul serviciilor specializate pentru asistența copiilor victime ale violenței în evaluarea și prelucrarea consecințelor traumei.

La sfârșitul lunii februarie, 20 psihologi s-au familiarizat cu tehnici de prelucrare a evenimentelor psihotraumatice în cadrul unui seminar de instruire, susținut de Pavel Kornienko, psiholog-psihoterapeut din Rusia, membru al Asociației Internaționale de Psihoterapie în Grup și al Asociației de Psihodramă.

Expertul a prezentat participanților o abordare a lucrului cu consecințele evenimentelor psihotraumatice de scurtă durată, de orice gravitate. În cadrul seminarului specialiștii au învățat despre specificul lucrului terapeutic cu reacția primară la pierdere, cu efectele abuzului sexual, cu consecințele pierderii obiectului atașamentului și specificul lucrului terapeutic cu starea de șoc în situații traumatice.

Instruirea a constat în blocuri tematice cu exemple din practica și lucrul direct cu episoadele traumatice asupra nevoilor reale ale membrilor grupului cu comentarii și analize.

Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Empowering Children Foundation, în cadrul Proiectului „Prevenirea abuzului și exploatării sexuale a copiilor din Europa Centrală și de Est”, cu suportul financiar al OAK Foundation.

width=600

width=600

width=600

width=600

Imprimare