Criza COVID-19: Secretarul general al Consiliului Europei este preocupat de riscul crescut de violență în familie

18

Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea violenței domestice în timpul blocajelor cauzate de Coronavirus. Rapoartele din ultimele săptămâni ale țărilor membre au arătat deja că femeile și copiii au un risc mai mare de abuz în propriile case, a declarat Pejčinović Burić, drept răspuns la întrebările adresate de Agenția de Presă Germană (DPA).

Adițional, la riscul crescut de violență, efectele crizei ar putea dăuna femeilor din punct de vedere economic și amenința independența financiară a acestora, a explicat Pejčinović Burić. Secretarul general a spus că rapoartele din Franța au arătat că multe femei nu au putut apela la linii de asistență.

Potrivit lui Pejčinović Burić, numerele de telefon de ajutor au primit de patru ori mai puține apeluri decât în mod normal. În același timp, mesajele instantanee către organizațiile de ajutor relevante din Europa au crescut. Acest lucru ar putea însemna că abuzatorii împiedică victimele lor să caute ajutor prin telefon, a relatat Pejčinović Burić.

În Danemarca, s-a observat că numărul femeilor care caută refugiu în adăposturile pentru femei a crescut, a comunicat oficialul. Consiliul Europei, cu sediul la Strasbourg, Franța, are sarcina de a monitoriza drepturile omului în cele 47 de state membre ale sale. Pe lângă țările UE, acestea includ Elveția, Rusia, Turcia, Ucraina și Azerbaidjan. Consiliul Europei are de asemenea contacte cu autoritățile germane cu privire la violența în familie, a declarat Pejčinović Burić.

Secretarul general a adăugat că Consiliul Europei oferă statelor membre o platformă pentru schimbul de informații despre violența în familie și cele mai bune practici pentru prevenirea acesteia.

Sumarul interviului acordat pentru Agenția de Presă Germană (DPA).

Comunicatul original aici: https://bit.ly/34ff0ka .

Imprimare