Programul CONECT mai aproape de părinții și îngrijitorii de adolescenți din Cahul și Ungheni

73
24 de psihologe și psihologi școlari, instruiți de CNPAC, vor livra Programul de educație parentală ”CONECT.Adolescența pe înțelesul părinților” pentru circa 700 de părinți și îngrijitori de adolescenți din raioanele Cahul și Ungheni, raioane beneficiare ale Proiectului EVA.
Astfel, în perioada octombrie 2021 – februarie 2022, părinții și îngrijitorii de adolescenți, din raioanele Cahul și Ungheni, sunt invitați să se înscrie la Program, prin intermediul psihologului din școala în care adolescentul său/adolescenta sa își face studiile. Lista instituțiilor de învățământ, în care va fi livrat Programul, poate fi consultată aici.
Părinții, înscriși în program, vor participa la 15 sesiuni online și offline, unde vor exersa competențe utile, precum comunicarea empatică cu adolescenții, rezolvarea de probleme, stabilirea regulilor și consecințelor, consilierea vocațională, educația pentru sănătate, participarea în luarea deciziilor, sprijinirea adolescenților în gestionarea bullying-ului.
Programul de educație parentală ”CONECT.Adolescența pe înțelesul părinților” este implementat de către CNPAC, în cadrul Proiectul EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova.
Imprimare