UTILIZAREA COPIILOR ÎN POZE REPREZINTĂ UN ABUZ GRAV ÎMPOTRIVA LOR!

18

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) își exprimă dezacordul în legătură cu etichetarea copiilor în postările mai multor persoane publice, făcute mai cu seamă în ultima perioadă, în care mesajul publicat, se asociază cu copiii expuși în pozele alăturate la postare.

În conformitate cu principiile de bază ale Convenției cu privire la drepturile copilului, expunerea copiilor în spațiul public, în special în contexte politice, vine în contradicție cu interesul superior al copiilor și al dezvoltării armonioase a acestora. Acțiunile de acest fel prejudiciază grav imaginea copiilor, îi expun la multiple riscuri, inclusiv la eventuale hărțuiri individuale și publice.

În acest context, venim cu un apel către toți actorii politici să nu facă abuz de imaginea și vulnerabilitatea copiilor în ieșirile lor publice. Reiterăm asumarea responsabilității de către toți factorii de decizie, de a respecta drepturile tuturor copiilor de a fi protejați și tratați cu respect!

Este un îndemn pe care CNPAC l-a evocat de nenumărate ori, iar în contextul evenimentelor politice din țară care urmează în perioada următoare, acesta reprezintă o chemare către întreaga societate!

COPIII AU DREPTUL DE A FI TRATAȚI CU DEMNITATE!

Imprimare