Prima Resurse CNPAC

Resurse CNPAC

STUDII

despre diverse subiecte ale fenomenului abuzului față de copii la noi în țară, destinate factorilor de decizie și profesioniștilor pentru a scoate în evidență cele mai sensibile probleme cu care se confruntă copiii, dar și societatea în general

LEGISLAȚIE

acte legislative și normative în vigoare cu referință la domeniul protecției sociale ale copilului, mai cu seamă cele ce țin de previnirea abuzului împotriva copiilor și protejarea acestora de violență.

STATISTICĂ

date statistice ale instituțiilor publice care ne redau o imagine actuală a fenomenului abuzului față de copii în țară: numărul cazurilor identificate și referite, categoriile de vârstă, tipurile de abuzuri, analize comparative și tendințe.

PROIECTE

implementate cu sprijinul finanțatorilor și a partenerilor în vederea stopării relelor tratamente împotriva copiilor și creșterea unor generații reziliente față de abuz.

PUBLICAȚII

publicații care tratează subiecte relevante din domeniul protecției copilului, adresate profesioniștilor, părinților, copiilor, precum și diverse publicații tematice.

MULTIMEDIA

filme documentare, materiale video și audio în care sunt abordate diferite aspecte ale fenomenului abuzului față de copii.

ÎNTREBĂRI/RĂSPUNSURI

cele mai frecvente întrebări adresate referitor la educarea fără violență a copiilor, siguranța copiilor, recomandări pentru profesioniști.