Atelierul de lucru: Asistență și mentorat în elaborarea participativă a Politicii instituționale de protecție a copilului

4
ATELIERULUI DE LUCRU Asistență și mentorat în elaborarea participativă a Politicii instituționale de protecție a copilului
ATELIERULUI DE LUCRU Asistență și mentorat în elaborarea participativă a Politicii instituționale de protecție a copilului

Proiect: „Facilitarea accesului copiilor refugiați din Ucraina la un mediu sigur de trai și educație, pentru o integrare socială sigură”, realizat de CNPAC în parteneriat cu UNHCR

Scopul evenimentului: formare de formatori în domeniul elaborării participative a Politicilor instituționale de protecție a copilului.

Facilitatoare: Viorica Adăscăliță, psihologă, consultantă CNPAC

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) își desfășoară misiunea dedicată protecției copiilor prin organizarea unui atelier esențial ce a început în data de 11 martie și se va desfășura pe o durată de 2 zile.

Scopul evenimentului este de a forma formatori în domeniul elaborării participative a Politicilor instituționale de protecție a copilului. Sub îndrumarea experților în protecția copilului, participanții sunt instruiți să devină parte din procesul de creare a unui mediu sigur și protejat pentru cei mai vulnerabili membri ai societății – copiii.

Facilitatorul acestui atelier este Viorica Adăscăliță, psihologă și consultantă CNPAC, care împreună cu experiența sa vastă în domeniu asigură un cadru propice pentru învățare și dezvoltare.

Participanții au ocazia să exploreze metodele și instrumentele necesare pentru implicarea comunității în elaborarea politicilor de protecție a copilului, garantând astfel că fiecare copil are acces la drepturile și la protecția de care are nevoie.

Sub umbrela proiectului „Facilitarea accesului copiilor refugiați din Ucraina la un mediu sigur de trai și educație, pentru o integrare socială sigură”, realizat de CNPAC în parteneriat cu UNHCR, evenimentul reconfirmă angajamentul comun pentru a oferi un refugiu sigur și oportunități de integrare pentru copiii care au suferit trauma exilului.

La finalul acestui atelier, CNPAC și participanții își propun să continue lupta pentru un viitor mai bun pentru toți copiii, consolidând astfel angajamentul pentru o societate mai justă și mai empatică.