Daniela SÎMBOTEANU
președintă,
psihologă, expertă în domeniul protecţiei copilului, fondatoare CNPAC
dsimboteanu@cnpac.md
Echipa
Daniela Sîmboteanu este fondatoare și președintă a Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii. Este licențiată în psihologie, expert cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul drepturilor copilului și cel al protecției sociale a copiilor, incluzând elaborarea de politici și strategii în domeniul protecției copilului și prevenirii violenței în familie, elaborare de metodologii, curicule de instruire adresate profesioniștilor și părinților, autoarea conceptului mecanismului intersectorial de cooperare pentru identificarea, evaluarea, sesizarea, asistența și monitorizarea copiilor victime și potențialelor victime ale violenței, neglijării, exploatării și traficului de persoane.
Daniela are experiență de lector universitar în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, consultant în domeniile protecției copilului, protecției sociale și justiției prietenoase copilului pentru diferite organizații naționale și internaționale, precum Consiliul Europei, UNICEF, ILO/IPEC.
În calitate de președinte CNPAC, care este o poziție executivă, ea desfășoară activități de advocacy, colectare de fonduri, planificare și management al organizației. Ea este membru al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului, ex-președinte și membru al Consiliului de Coordonare al Alianței ONG-lor din domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei
Daniela este absolventă a Facultății de Psihologie și Psihopedagogie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Colegiului Invizibil din Moldova, Programului de instruire în prevenirea și tratamentul abuzului și neglijării copilului al Alianței Sănătății Mintale a Copiilor (SUA).
Irina Sandu
Directoare de programe
isandu@cnpac.md
Irina Sandu este absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), Facultatea de Relații Economice Internaționale, și deține o diplomă de master în Administrarea Afacerilor.
Irina are o experiență de peste 15 ani în gestionarea programatică și financiară a granturilor, elaborarea și gestionarea bugetelor programelor și organizarea eficientă a echipelor de program, dat fiind faptul că a activat în organizații precum Ernst & Young Moldova, Swedish National Audit Office, UN Women Moldova și Oficiul ONU Pentru Drepturile Omului în Moldova.
În perioada 2019-2023, Irina a ocupat funcția de coordonatoare de programe la Fundația Est-Europeană, unde a contribuit la susținerea grupurilor vulnerabile, cum ar fi tinerii, romii, vârstnicii și persoanele cu dizabilități, ajutându-i să îmbunătățească viața comunităților lor la nivel local și național.
Recent, ea s-a alăturat echipei CNPAC în calitate de directoare de programe.
Carolina Bagrin
Coordonatoare a programului justiție prietenoasă copilului,
Manageră, Centrul Barnahus Bălți
cbagrin@cnpac.md
Carolina Bagrin deține titlul de master în drept și are o experiență de peste 15 ani în domeniul protecției și monitorizării respectării drepturilor omului. În octombrie 2021, s-a alăturat echipei CNPAC, preluând atribuțiile de coordonare a implementării proiectelor care contribuie la respectarea standardelor unei justiții prietenoase copiilor victime/martori ai infracțiunilor, inclusiv prin instituirea și dezvoltarea în Republica Moldova a serviciilor de tip Barnahus.
Carolina a activat în cadrul Ministerului Justiției, fiind responsabilă de elaborarea rapoartelor privind implementarea convențiilor internaționale în materia drepturilor omului și cooperarea cu diverse organizații regionale și internaționale preocupate de promovarea respectării drepturilor omului. Ulterior, a activat în calitate de Șefă a Direcției combaterea discriminării din cadrul Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, gestionând procesul de acordare a asistenței juridice membrilor Consiliului la examinarea plângerilor privind faptele de discriminare.
De-a lungul parcursului profesional, Carolina a participat la mai multe programe internaționale de instruire, printre care și Școala Diplomatică Estoniană (Estonian School of Diplomacy), specializarea Relații Internaționale și Integrare Europeană din Tallinn, Estonia.
Carolina este absolventă a Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Drept.
Diana Ţeberneac
Manageră, Centrul AMICUL
Diana Țeberneac, juristă, din anul 2007 activează în domeniul protecției drepturilor omului. Începând cu anul 2009 activează în cadrul CNPAC, oferind asistență juridică copiilor victime ale violenței, reprezentanților legali ai acestora, profesioniștilor, iar din anul 2021 coordonează activitatea Centrului de asistență psihosocială a copilului și familiei AMICUL.
Diana este formator național în domeniul protecției copilului.
În ultimii 10 ani s-a implicat în asigurarea justiției prietenoase copiilor, în special prin participarea la audierea în condiții speciale a copiilor victime/ martori ai infracțiunilor în calitate de intervievator.
Diana este co-autoare a studiilor „Copiii victime ale infracțiunilor şi procedurile legale: cazul Republicii Moldova” și „Analiza practicii asistenței multidisciplinare a copiilor victime ale infracțiunilor în cadrul Centrului de asistență psihosocială a copilului și familiei „Amicul”, precum și a broșurilor „Copilul victimă a abuzului sexual: intervenții multidisciplinare” și „Audierea în spații special amenajate a copiilor – victime sau martori ai infracțiunilor”.
De-a lungul parcursului profesional, Diana a participat la mai multe programe de instruire oferite de OSCE, Consiliul Europei, Child and Family Training, PROMISE.
Aliona Babachișvili
Asistentă de proiect
ababachisvili@cnpac.md
Aliona Babachișvili este parte a echipei CNPAC din 2022, atunci când s-a implicat în calitate de pedagog în cadrul Serviciului mobil de asistență psihosocială PIDTRIMKA.
Datorită expertizei dobândite pe parcursul a peste 10 ani, activând în calitate de pedagog, manager de proiect, dar și directoare a unui art-studio, Aliona a contribuit la implementarea programelor menite să sprijine copiii refugiați și familiile acestora.
În 2023, Aliona a preluat rolul de asistentă de proiect, precum și cel de focal point pentru copiii și adolescenții care participă la activitățile desfășurate de CNPAC cu scopul de a dezvolta la adolescenți/te reziliența față de abuzul și exploatarea sexuală.
Aliona este absolventă a Facultății de Artă Plastică și Design de la AMTAP, unde a obținut licența în arte, precum și a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, unde a obținut masterul în educație.
Nina Mihalachi
Asistentă de proiect
nmihalachi@cnpac.md
Nina Mihalachi are o vastă experiență în domeniile educației și protecției copilului. Absolventă a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Nina a activat ca pedagog între anii 2000 și 2011, ulterior ocupând poziția de specialist principal în problemele copilului aflat în conflict cu legea în sectorul public.
În perioada 2022-2024, Nina și-a îndreptat eforturile către prevenirea separării de familie și protecția copilului, devenind și parte a Serviciului mobil de asistență psihosocială PIDTRIMKA, creat de CNPAC în martie 2022.
De la începutul anului 2024, Nina activează ca asistentă de proiect în cadrul Programului Justiției prietenoasă copilului a Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii.
Daniela Beșliu-Jomir
Coordonatoare comunicare și PR
djomir@cnpac.md
Daniela Beșliu-Jomir și-a făcut studiile de licență la facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la USM, iar în anul 2015 a obținut masterul în Științe Economice absolvind Academia de Administrare Publică.
Daniela are o experiență de peste 12 ani în jurnalism, PR și comunicare, timp în care și-a dezvoltat abilitățile de coordonare și de implementare eficientă a proiectelor.
Din martie 2024, Daniela activează la CNPAC în calitate de coordonatoare a Departamentului de Comunicare și PR.
Natașa Ciorescu
Specialistă comunicare și PR
nciorescu@cnpac.md
Natașa Ciorescu este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova, unde și-a consolidat cunoștințele teoretice și practice în domeniul jurnalismului. Cu o experiență de peste 8 ani în producție video, copywriting și Social Media Marketing, Natașa a căpătat abilități remarcabile în crearea și gestionarea conținutului media.
Ea s-a alăturat recent echipei CNPAC în calitate de specialistă în comunicare și PR, unde contribuie activ la dezvoltarea și implementarea strategiilor de comunicare pentru platforma pentru adolescenți www.12PLUS.md.
Maria Corcimariuc
Asistent administrativ,
HR manager
mcorcimariuc@cnpac.md
Maria Corcimariuc este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Facultății de Științe Economice, specializarea Business și Administrare, de la Universitatea de Stat din Moldova.
Maria a acumulat peste 7 ani de experiență în serviciul public, ocupând poziția de specialistă principală în diverse direcții, inclusiv Direcția Financiar-Economică și Evidență Contabilă a Biroului Național de Statistică și Direcția Generalizare Date Statistice și Cercetări Economice a Centrului Regional pentru Statistică din Chișinău.
În 2022, Maria a început să lucreze într-o organizație nonguvernamentală, unde și-a dezvoltat abilități în gestionarea sarcinilor administrative. Din 2023, ea este membră a echipei CNPAC, activând ca asistentă administrativă și specialistă HR.
Larisa Popa
Contabil-Șef
lpopa@cnpac.md
Larisa Popa este absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, facultatea „Finanțe și bănci”. Din anul 1997 și-a început activitatea de angajată în calitate de contabil.
Din anul 2022 activează în funcția de Contabil-Șef în cadrul CNPAC.
Mihaela Mihalachi
Contabilă
mmihalachi@cnpac.md
Mihaela Mihalachi este absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, facultatea „Finanțe și bănci”. Din anul 2012 și-a început activitatea de angajată în calitate de consultantă în asigurări. De asemenea a activat și în calitate de Office-manageră.
În anul 2020 a urmat cursuri de contabilitate la ”Master Studio” SRL, iar din anul 2021 activează în funcția de asistentă contabilă în cadrul CNPAC.
Mihaela Sîrbu
Asistentă director financiar
msirbu@cnpac.md
Mihaela Sîrbu este absolventă a I.P. Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, specializarea Contabilitate, iar în prezent își continuă studiile la Academia de Studii Economice.
Cu peste trei ani de experiență în domeniu, Mihaela s-a alăturat recent echipei Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, unde activează ca asistentă a directorului financiar.