Conferință națională „Pledoarie pentru o educație parentală de calitate: provocări și perspective”.

130

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă”, cu sprijinul Fundației OAK, desfășoară în perioada 19-20 noiembrie 2020 conferința națională “Pledoarie pentru o educație parentală de calitate: provocări și perspective”.

La conferință participă experți din Estonia, Italia, Marea Britanie, România și Republica Moldova, care vor prezenta practici naționale și internaționale în promovarea educației parentale de calitate: promovarea și monitorizarea politicilor în domeniul educației parentale, implementarea programelor de instruire a specialiștilor în domeniul educației parentale, validarea și acreditarea programelor structurale de parenting, rolul ONG-urilor în promovarea educației parentale.

În cadrul conferinței va fi lansat studiul pilot “Cartografierea programelor de educație parentală furnizate în Republica Moldova”, realizat de CNPAC în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu scopul analizei serviciilor și a programelor de educație parentală care sunt livrate în Republica Moldova. De asemenea, la eveniment se vor discuta realizările și provocările în procesul de implementare a Strategiei intersectoriale de dezvoltare a abilităților și competențelor parentale pentru anii 2016-2020.

Evenimentul este dedicat specialiștilor din domeniul educației, protecției sociale și altor domenii conexe cu educația parentală. Cei interesați sunt rugați să completeze formularul de participare, care poate fi descărcat la următorul link: ……….

Din cauza rigorilor impuse de situația pandemică cauzată de Covid-19, conferința va fi organizată pe platforma ZOOM, iar participanții care se vor înscrie la eveniment, vor primi în prealabil link-ul de acces.

Imprimare