Reacție publică privind încălcarea dreptului copilului la protecție

24

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) semnalează încălcarea dreptului copilului la protecție în cadrul emisiunii “Important”, difuzată la postul de televiziune TVC 21, pe data de 3 septembrie 2020.
Astfel, au fost prezentate poze și imagini video neblurate ale copiilor, fiind relatate și datele cu caracter personal ale copiilor. În acest context, copiii au fost prezentați în condiții de vulnerabilitate, existând riscul expunerii acestora la bullying.
Totodată au fost aduse acuze nefondate în adresa CNPAC fără a fi solicitată opinia organizației, fiind încălcat dreptul la replică, precum și principiul echidistanței și al obiectivității într-un material jurnalistic.
În acest context, ne rezervăm dreptul de a sesiza Consiliul Coordonator al Audiovizualului și Consiliul de Presă, privind încălcările comise în cadrul emisiunii. De asemenea, vom întreprinde toate măsurile legale necesare pentru a proteja drepturile copiilor și imaginea organizației.
Denigrarea imaginii unei organizații care mai bine de 20 de ani oferă asistență specializată copiilor victime ale violenței, neglijării, exploatării și traficului, inclusiv prin oferirea suportului autorităților în examinarea celor mai dificile cazuri poate afecta indirect dreptul copiilor victime la servicii specializate de reabilitare

Imprimare