Vizita la Centrul de asistență „Amicul” – un schimb de experiență util în cadrul întâlnirii partenerilor ERIKS la Chișinău

16

Centrul de asistență și reabilitare psiho-socială a copilului și familiei „Amicul” a găzduit o vizită de studiu și schimb de experiență pentru partenerii de la ERIKS Development Partners, precum și pentru colegi din domeniul protecției copilului din Ucraina și Belarus.

Participanții au avut ocazia să realizeze un tur ghidat al Centrului, să se familiarizeze cu activitatea acestuia, dar și să cunoască mai detaliat procesele de asistență specializată pentru copii și pentru membrii familiilor acestora.

În cadrul discuțiilor, s-au împărtășit succesele și provocările întâmpinate de profesioniștii implicați în acordarea de servicii specializate copiilor victime ale violenței. De asemenea, s-a analizat participarea activă a copiilor beneficiari ai serviciilor de reabilitare, oferind o perspectivă valoroasă asupra modului în care aceștia contribuie la îmbunătățirea și eficiența programelor de suport.

Această vizită a subliniat importanța continuării colaborării și susținerii reciproce între organizațiile partenere ERIKS, având ca obiectiv comun îmbunătățirea calității vieții copiilor și a familiilor afectate de diverse forme de violență.

Vizita de studiu a avut loc în cadrul întâlnirii partenerilor ERIKS la Chișinău din 21-23 mai curent, timp în care participanții au prezentat activitatea organizațiilor pe care le reprezintă, au analizat și discutat despre obiectivele, reușitele și provocările legate de principiul participării copiilor în activitățile pe care le realizează.

Activitatea este desfășurată în cadrul Proiectului „Garantarea dreptului la recuperare psihologică pentru copiii victime ale violențeii”, proiect implementat de CNPAC cu suportul ERIKS Devolepment Partners.

ERIKS Development Partent, fondată în 1967, este o organizație privată pentru drepturile copilului care lucrează în 16 țări, printre care și Republica Moldova și are misiunea de a reduce sărăcia și vulnerabilitatea prin promovarea drepturilor copilului la educație, sănătate și protecție.

Cu sprijinul ERIKS, în 2022-2023, CNPAC a pilotat modelul serviciului specializat de asistență și reabilitare psiho-socială a copilului și familiei, ERIKS oferind în continuare suport financiar pentru desfășurarea activității serviciului.