CNPAC și Salvați Copii Romania s-au întrunit pentru un schimb de experiență privind serviciile specializate pentru copiii victime ale violenței

34

În perioada 2-4 martie curent, o echipă de lucru formată din Președinta Centrului Național de Prevenire a abuzului față de Copii (CNPAC), Daniela Sîmboteanu, directoarea de programe CNPAC, Iulia Gheorghieș și managera Centrului Barnahus Bălți, Carolina Bagrin, au întreprins o vizită de studiu în Romania, în vederea facilitării schimbului de experiență cu Salavați Copiii România în dezvoltarea serviciilor specializate pentru copiii victime ai violenței și asistența copiilor refugiați din Ucraina.   

Astfel, echipa CNPAC a vizitat Centrul Barnahus din București, dezvoltat în cadrul unui proiect implementat de Salvați Copiii România în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6. De asemenea, reprezentanții CNPAC au discutat cu dl Nicolae Gorunescu, Director adjunct, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6 București despre mecanismul de cooperare în vederea operaționalizării Centrului Barnahus.  Programul vizitei a inclus o serie de discuții orientate pe programe de interes comun, precum siguranța online și linia de raportare.

În cadrul vizitei echipa CNPAC a discutat cu dna Cristina Cuculas, Secretarul General al Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopție, despre aspecte de colaborare a sectorulul de protecție a copilului și cel de justiție în domeniul asistenței copiilor victime a violenței, disponibilitatea serviciilor de reabilitare și modalitatea de cooperare cu organizațiile societății civile în prestarea acestor tipuri de servicii copiilor afectați de violență.

În același timp, echipa CNPAC a avut ocazia să viziteze două servicii gestionate de  Salvați Copiii România: Centrul de educație emoțională și comportamentală pentru copii, care prestează servicii de reabilitare copiilor victime ai violenței și Centrul de consiliere și servicii integrate pentru copiii din Ucraina.

CNPAC exprimă apreciere și recunoștință colegilor  de la  Salvați Copiii România, George Roman, director Advocacy și Mihaelei Dinu, coordonatoarea programului Combaterea violenței asupra copiilor, precum și întregii echipe Salvați Copiii România, pentru deschidere și colaborare.