Educatorii parentali din 11 raioane au fost întruniți în cadrul unui atelier de Supervizare online

83

În data de 15 mai 2020, Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii a organizat în format online supervizarea pentru educatorii parentali din cadrul Instituțiilor de Educație Timpurie.

Activitățile de formare continuă online vin să construiască o zonă de creștere, dezvoltare și suport pentru educatorii – formatori, în Programul de educație parentală „Fără palme și abuz sau cum să stabilești cu dragoste și respect limitele pentru copil” din cele 11 raioane ale țării (Chișinău, Bălți, Criuleni, Cimișlia, Cahul, Ungheni, Strășeni, Orhei, Căușeni, Hîncești, Cimișlia)

 În perioada carantinei legate de COVID 19, când copiii petrec mare partea a timpului cu părinții, mai mult ca niciodată Programele de educație parentală sunt necesare părinților/îngrijitorilor, prin faptul că acestea vin să ajute părinții/îngrijitorii să-și educe copiii, într-un mod sigur, fără violență și agresivitate, pentru a crește o generație sănătoasă, încrezută în sine și puternică. În cadrul Programului de educație parentală „Fără palme și abuz”, părinții copiilor de vârstă preșcolară sunt abilitați în a-și stăpâni furia în situații dificile, în a deveni conștienți de propriile sentimente, gânduri, convingeri și necesități.

În cadrul stagiilor de formare continuă, educatorii au fost pregătiți să răspundă calitativ la necesitățile părinților cu care interacționează, au avut oportunitatea să acceseze materiale și instrumente utile, să se gândească la planuri de viitor. Provocarea comună verbalizată de către toți educatorii este cea legată de activitatea la distanță și dificultatea de a realiza activitățile cu copiii. Întâlnirea de astăzi a fost evaluată ca o buna oportunitate pentru schimbul de opinie și experiență, dar nu în ultimul rând o recreere o ieșire din rutina zilnică de profesionist.

Stagiul de formare continuă este realizat de către Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC) cu suportul Fundației OAK.