Mai pregătiți pentru a face alegerea: 37 de elevi și eleve au urmat cursul de orientare profesională livrat gratuit de CNPAC

3

Au aflat despre structura formării profesionale din Moldova, au definit lista profesiilor care prezintă interes pentru ei, și-au descoperit aptitudinile și au învățat cum să facă față unui interviu de angajare.

Este vorba despre 37 de adolescenți și adolescente din nordul țării, atât refugiați din Ucraina, cât și din comunitatea gazdă, care, în perioada mai-iunie, au urmat cursul de orientare profesională „Primul pas în cariera ta”.

Ghidați de formatoarea națională Nonna Mihalcean, elevii și elevele au urmat 6 sesiuni în cadrul cărora, prin intermediul jocurilor și atelierelor practice, au reușit să-și formeze o viziune mai clară cu referire la viitoarele lor drumuri profesionale.

„Participarea la acest curs a fost importantă, în general, pentru dezvoltarea personală și profesională a mea. Atmosfera a fost una plăcută și consider că toți elevii claselor a 8-a și a 9-a au nevoie de astfel de lecții înainte de alege unde să meargă după gimnaziu”, a specificat una dintre participantele cursului.

Trainingul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Protecția copiilor în situații de urgență” și este organizat de către Centrul Național pentru Prevenirea Violenței împotriva Copiilor (CNPAC), cu sprijinul Childhood Foundation.