Programul de educație parentală „Reguli și disciplină pentru cei mici”, elaborat de CNPAC, continuă să fie livrat către părinții din mun. Bălți

13

𝐒̦𝐚𝐧𝐬𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐚̆ 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐯𝐢𝐨𝐥𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐭𝐨𝐭 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞. Și asta, pentru că programul de educație parentală „Reguli și disciplină pentru cei mici” continuă să fie livrat către părinți.

În această perioadă, în cadrul centrului prietenos Studia din Bălți, 10 părinți sunt învățați să-și gestioneze emoțiile, cum să înțeleagă și emoțiile copiilor, cum să îi ajute să și le manifeste în siguranță, precum și diverse alte metode de a educa fără a utiliza violența.

Programul, livrat grupului de părinți de către facilitatoarea Galina Iumatova, se dovedește a fi foarte apreciat de beneficiari:
💬 „Încep să înțeleg mai bine emoțiile mele și de ce le simt”;
💬 „Acum înțeleg că nu sunt singurul care se confruntă cu probleme în creșterea copiilor”;
💬 „Я ухожу с хорошим настроением, и зарядом энергии и в предвкушении того, что будет”.

Scopul programului „Reguli și disciplină pentru cei mici”, elaborat de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), este de a îmbunătăți abilitățile de parenting ale îngrijitorilor de copii.

Activitățile se desfășoară în cadrul „Programului de asistență psihosocială a refugiaților” în or. Bălți, implementat de CNPAC cu suportul financiar al Childhood Foundation.

Vezi și: Educație fără violență. 21 de cadre didactice din Chișinău și Bălți, instruite pentru a facilita programul de educație parentală „Reguli și disciplină pentru cei mici”