Prima Resurse

Resurse

Experiența CNPAC ne poziționează ca unul dintre cele mai importante centre de resurse destinate prevenirii și combaterii violenței asupra copiilor. Credem cu tărie că educația și accesul la informația legată de acest subiect ne vor ajuta să creăm o societate fără abuz, în care toți copii au șanse egale pentru a-și realiza întregul potențial.

De aceea, punem la dispoziția copiilor, părinților, profesorilor și specialiștilor în domeniu studii despre fenomenul violenței, legislația națională și internațională care previne abuzul împotriva copiilor și îi protejează de acesta, datele statistice care ne redau o imagine actuală și realistă a fenomenului în țara noastră, și publicații care tratează subiecte relevante în domeniu.

Copiii vor afla informații utile despre cum să recunoască violența, cum să se protejeze de un abuz și cum să comunice eficient cu părinții și cu semenii lor. Părinții vor găsi aici un bagaj de cunoștințe pe care să le aplice în viața de zi cu zi, de la recomandări pentru o educație fără violență, până la sugestii privind metodele de disciplinare pozitivă a copiilor. Iar profesioniștii responsabili de protecția drepturilor copiilor găsesc aici metode de intervenție reușită în prevenirea și asistarea copiilor care au suferit un abuz.

Grație generozității partenerilor noștri de dezvoltare , toate publicațiile CNPAC sunt distribuite gratuit celor interesați. Pentru a primi una sau mai multe publicații, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul online, iar noi te vom contacta pentru a-ți oferi detalii despre cum poți intra în posesia lor.