Ziua Internaţională a Familiei dedicată fenomenului violenţei domestice

45

Astăzi, 15 mai 2013, în Republica Moldova este marcată Ziua Internaţională a Familiei. Anul acesta, Sărbătoarea Familiei este dedicată fenomenului violenței domestice, inclusiv violenței împotriva femeilor, copiilor și persoanelor în etate, dar și promovării familiei ca mediu non-violent.

Ziua FAMILIEI a demarat cu o petrecere GRAFFITTI organizată în centrul Chișinăului care a avut scopul de a promova familia drept mediu fără violență. Copii, părinți, reprezentanți ai organizațiilor internaționale şi naţionale au participat la un Graffitti Party, desenâd pe un perete public sloganul Zilei Familiei „Eu + Mama + Tata = Familie fără violență”.

În această zi instituţiile responsabile de protecţia copiilor, dar şi organizaţiile neguvernamentale naţionale/internaţionale specializate în prevenirea abuzului faţă de copiii susţin promovarea mesajelor antiviolență și a modelelor de educație alternative bătăii în rândul părinților, informarea activă despre faptul că violenţa şi educarea copiilor prin bătaie, umilinţă și neglijare produce efecte negative asupra dezvoltării lor.

De asemenea, populația este informată şi îndemnată să raporteze cazurilor de violență în familie, în special cazurile de abuz asupra copiilor.

În perioada 14 – 19 mai se desfăşoară cea de-a V-a ediţie a Festivalului Familiei în RM.

Sursa foto: ONU Moldova