Opt ani de suferință în tăcere

45

Vera de 13 ani și Ioana de 11 ani sunt surori, care au ajuns la servicul de asitență al CNPAC în octombrie 2014, fiind înspăimîntate, deprimate, fără încredere în cei din jur… Fetele povesteau cum tata le înjura şi le bătea cu varga, cu pumnii şi picioarele. Mama fugea de acasă, iar ele tremurau de frică sub plapumă.

Pe Vera tatăl a molestat-o sexual prima dată la vârsta de 5 ani, după care copilul a suferit multiple abuzuri, inclusiv în formă perversă, iar Ioana a asistat la multe dintre ele. Pe Ioana a abuzat-o pe când avea 10 ani

Au suferit ambele în tăcere, pentru că tata le-a ameninţat că o va omorî pe mama.

Psihologul nostru a ajutat fetele şi mama acestora să se recupereze emoţional, să prindă curaj şi încredere, dar cel mai important, a ajutat fetele să-şi depăşească frica de moarte, care s-a instalat în ele în rezultatul abuzurilor la care au fost supuse. Mai mult ca atît, psihologul s-a expus în judecată asupra gravelor consecinţe pe care abuzul fizic și sexual le-a lăsat în sufletele copiilor, prezentînd judecătorulor și un raport bine întocmit.

Tatăl fetelor a fost condamnat la DETENŢIE PE VIAŢĂ.

Astăzi, Vera şi Ioana, au parte de o viaţă liniştită, alături de mama lor.

 „ Din nou mă simt veselă, pot face aceia ce el ne interzicea – să privesc televizorul, să serbăm Anul Nou şi Paştele!!!” – ne spune Vera.

Pentru recuperarea fetelor a fost nevoie de 10 şedinţe de reabilitare. Datorită intervenţiei centrului nostru, aproape 600 de copii, la fel ca Vera şi Ioana, îşi schimbă viaţa spre bine şi au parte de o copilărie protejată.